Från 0 till 402 meter i 360 kilometer på 6,3 sekunder…
Adrenalin som rusar, högljutt vrålande bilar vars motorljud fortplantar sig i hela kroppen, lukten och röken av bränt gummi och reaktionstider som handlar om tusendels sekunder…
En Cheva 57:a Belair är Vargönsgänget Team Kendall Racings ögonsten
– Jag får ståpäls varje gång vi ligger i startgroparna, säger Frank Johansen som är en av medlemmarna i Team Kendall Racing.Från 0 till 402 meter i 360 kilometer på 6,3 sekunder…
En Cheva 57:a Belair är Vargönsgänget Team Kendalls ögonsten.

Dragracing. Säg ordet och grabbarna i Team Kendall Racing får något drömskt i blicken. Leendet sprider sig i deras ansikten, man riktigt känner spänningen, farten, vibrationerna, lukten och ser röken när de beskriver sitt stora gemensamma intresse, bröderna Mikael och Magnus Lindahl, Frank Johansen, Niklas Magnusson, Lars Elofsson, Daniel Andersson, Mikael Wikerstam, Göran Larsson och Stefan Stridh.

Tillsammans bildar man Team Kendall Racing.
– Vi är ett gäng barndomskompisar som haft ett stort gemensamt intresse – nämligen BILAR! förklarar Frank Johansen.
Inte vilka bilar som helst, utan fräcka, oljeslukande och ohyggligt snabba dragracingbilar


Team Kendall ger sig ut på tävlingar cirka sju gånger om året. Då packas såväl teammedlemmar som familj och bil in i en stor ombyggd buss.


Bilen ”bor” hos bröderna Lindahl, hos Vargöns Mekaniska. I verkstaden läggs många, många arbetstimmar ned. Varje tisdag träffas man här efter jobbet och håller på och skruvar, grejar, putsar, justerar fram till småtimmarna.
Före och efter tävlingarna blir det alltid mycket mer jobb med deras ögonsten – en Cheva 57:a Belair.
När det grejar med bilen är de snabba, effektiva, och oerhört samspelta. Var man har sin uppgift. Och det är en imponerande syn att se på hur bilen görs startklar för en motortest.
Hörselskydd delas ut till alla närvarande och motorn tankas upp med metanol och olja. Bilen är en riktig storförbrukare av olja och slukar väl en sisådär 500 liter om året…
Spänningen känns i luften när Mikael vrider om och motorn börjar vråla…Ett otroligt starkt oljud som fortplantar sig i kroppen som vibrationer, samtidigt en häftig upplevelse att få vara med om.

Team Kendall Racing ger sig ut på tävlingar cirka sju gånger om året. Då packas såväl teammedlemmar som familj och bil in i en stor ombyggd buss. Främst blir det i Sverige man tävlar, Mantorp, Malmö och Västerås har de bästa banorna. Men det har även blivit resor till England, Finland och Norge. Teamet har legat bland Top 5 i Europa i sin klass. Pro mod som tävlingsklassen heter är den absolut största i FIA-tävlingarna.
– Europarekordet ligger på 6,17 sekunder, vårt personbästa är 6,3!
Det är Mikael som kör bilen. På frågan om inte de andra i teamet är avundsjuka och själva vill sitta bakom ratten skakar samtliga på huvudet.
– Nää…det räcker med kicken! Man är så otroligt laddad före starten.
Förra hösten åkte teamet över till dragracingens hemland, USA, för att träna och tävla.
– Det var lite av en barndomsdröm för oss, att få komma dit över, berättar Frank.
Dragracing är en motorsport som härstammar från USA. Tävlingssträckan (dragstrip) är vanligtvis 402 meter (1/4 engelsk mil). Sträckan är kort och helt rak och det handlar om att få så hög acceleration på bilen som möjligt. Två bilar tävlar mot varandra åt gången. Man kvalar in till tävlingen.

Text och Foto: Ann Asp/ Annslaget Text & Bildproduktion 
besöksräknare har hittat hit.


 
   

Bilen ”bor” hos bröderna Lindahl, hos Vargöns Mekaniska. I verkstaden läggs många, många arbetstimmar ned. Varje tisdag träffas man här efter jobbet och håller på och skruvar, grejar, putsar, justerar fram till småtimmarna.När det grejar med bilen är de snabba, effektiva, och oerhört samspelta. Var
man har sin uppgift. Och det är en imponerande syn att se på hur bilen görs startklar för en motortest.

Bilen är en riktig storförbrukare av olja och slukar väl en sisådär 500
liter om året…


 Det skall börjas i tid...


Spänningen känns i luften när Mikael vrider om och motorn börjar vråla…Ett otroligt starkt oljud som fortplantar sig i kroppen som vibrationer, samtidigt en häftig upplevelse att få vara med om.


Det är Mikael som kör bilen. På frågan om inte de andra i teamet är avundsjuka och själva vill sitta bakom ratten skakar samtliga på huvudet.
– Nää…det räcker med kicken! Man är så otroligt laddad före starten.Vi sponsrar
Team Kendall RacingGeneralagent:
Sollebrunns Oljeservice AB