Nytt personbästa - 402 meter på 5,99 1/10 -2011

Europarekord- 402 meter på 6,11 sek/388 km/h!

Första 3-sekundsbilen i Europa på 201 meter !!!

I december 2006 landade en byggsats hemma hos Team Kendall Racings högborg i Vargön. En hög med rör och en kaross. Sedan dess har många arbetstimmar lagts ner i verkstaden för att skapa detta fartvidunder – en slimmade och läcker svart Camaro 67:a. Med 6,11 sekunder på 402 meter satte Team Kendall i september Europarekord med nya bilen! Dessutom blev teamet historiskt genom att vara första bilen i Europa med att köra under 4 sekunder på 201 meter! Nya rekordet är 3,98 sek !!!

Avskalad och uppnosig. Ja, ungefär så ser stålskelettet ut som rullas ut ur verkstaden för fotografering. När fronten monterats på blir det en klart läcker syn och dödskallen på motorhuven signalerar både livsfara och fräckhet.
– Vi tyckte bilen blev lite väl svart så vi satte dit en dödskalle, berättar Frank Johansen, Team Kendall Racing, och skrattar åt min liknelse.
– Karossen väger bara 27 kilo, fortsätter Frank, när han möter utsända reporter utanför verkstaden i Vargön.
Efter flera månaders byggarbete är det idag en drygt 1 000 kilo tung Camaro 67:a som grabbarna i Team Kendall Racing stolt visar upp. Man kan ju undra vad motorn väger…?!
– Med lösa vikter och med mig i så väger bilen 1 224 kg, säger Mikael Lindahl som är bilens förare.
På frågan hur många timmar bygget tog så tittar grabbar på varandra och suckar: ”Alldeles för många timmar”, säger de samstämt.
– Att bygga en racingbil kan knäcka vilket förhållande som helst, säger Frank skämtsamt.
För att råda bot mot spruckna förhållanden så hyrdes dock arbetskraft in och bygget som inleddes i december 2006 stod färdigt för testkörning i maj 2007.

[LÄS MER]
Så här många har besökt sidan sedan
mars 2008:

Free Hit Counter
HTML Hit Counter